Αν και μετέτρεψε μια διαφαινόμενη «εύκολη» νίκη σε... θρίλερ, ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή υπερασπίστηκε την έδρα του στον πρώτο τελικό της Α1 χάντμπολ των ανδρών και έκανε το πρώτο βήμα (από τα τρία που απαιτούνται) για την κατάκτηση του τίτλου.
Η ομάδα του Ζέλικο Μπάμπιτς επικράτησε της -κατόχου του τίτλου- ΑΕΚ στο κλειστό της Ηλιούπολης με 25-23 και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών, η οποία συνεχίζεται την Πέμπτη (6/6).
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πολύ καλοί στο α΄ μέρος, το οποίο έληξε 13-8, ενώ η υπέρ τους διαφορά έφτασε και στο +6 (15-9). Όμως, ο «Δικέφαλος» δεν τα παράτησε και με αντεπίθεση διαρκείας πλησίασε σε 20-19 στο 51΄. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβαζε το υπέρ του προβάδισμα στο +2 και η ΑΕΚ μείωνε στο γκολ.
Με το σκορ στο 24-23, περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος, οι «κιτρινόμαυροι» απέκτησαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, χάρη στο κλέψιμο του Γιόνσον, ωστόσο ο Βίντα έκλεψε την μπάλα και «τροφοδότησε» τον Κάβτσιτς, ο οποίος διαμόρφωσε σχεδόν με την εκπνοή το 25-23.
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 3-3, 6-4, 9-5, 10-8, 13-8 (ημχ), 15-9, 17-12, 19-17, 20-19, 22-21, 25-23
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζέλικο Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης, Βίντα 3, Τζίμπουλας, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 9, Δομπρής 1, Πασσιάς 3, Μοντόρο 1, Σλαβούλιτσα, Κάβτσιτς 3, Μιχαηλίδης, Σάββας 5.
ΑΕΚ (Φρεντερίκ Μπουζάν): Αραμπατζής, Τικ 1, Γιόνσον 3, Μαντάλινιτς 2, Μάλλιος, Τέπερ, Ηλιόπουλος, Τόμε 4, Παπαδιονυσίου, Λιάπης 3, Άρσιτς, Μπελανσέν 2, Σόκολιτς, Μίλερ 2, Λέμος 5, Κεδέρης 1.
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο